Over VEM

VEM staat Voor Effectieve Medezeggenschap en dat wensen we natuurlijk alle bestuurders en ondernemingsraden toe. Want van Effectieve Medezeggenschap plukt iedereen in de organisatie de vruchten. Dat de kwaliteit van de besluitvorming wordt verbeterd en het draagvlak wordt vergroot is algemeen bekend, maar wist je dat effectieve medezeggenschap ook helpt om de wendbaarheid van de organisatie te versterken en helpt om een aantrekkelijke werkgever voor de jongere generatie te zijn?

En wie wil dat nu niet?!

Over de oprichtster

Sonja is jurist en gespecialiseerd in het Arbeids- en medezeggenschapsrecht. Na haar studie aan de Universiteit van Amsterdam, volgde zij meerdere opleidingen, waaronder de Postacademische specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht en het Executive Programma voor Moderne Medezeggenschap aan Nyenrode. In 2021 start zij de leergang Board Potentials van het Nationaal Register om een goede invulling te kunnen geven aan het voordrachtscommissarisschap.
Ook is zij gecertificeerd werkgelukdeskundige.

Sinds 2015 is zij werkzaam binnen de medezeggenschap, met een uitstapje naar de advocatuur en heeft ervaring aan alle kanten van de MZ tafel: zij adviseert, begeleidt en traint Ondernemingsraden en Directies, en heeft ook ervaring als lid van de Raad van Toezicht aan die kant van de medezeggenschapstafel.

In al haar werkzaamheden staat de medezeggenschap centraal. Het maakt daarom niet uit of de OR de klant is of de Bestuurder, bij Sonja gaat het er altijd om dat de medezeggenschap effectief werkt.

© 2020 Susan Haveman Fotografie