Effectief

Verbinden

Verbeteren

Vormgeven

Effectieve medezeggenschap? Het VEM Vliegwiel!


Effectieve medezeggenschap: welke OR of bestuurder wil dat nu niet? Maar hoe pak je dat aan?
Simpel! Door beweging te creëren en te focussen op de aandrijvers van de medezeggenschap:

Verbinden
Verbeteren
Vormgeven

Samen vormen zij het VEM vliegwiel.

Verbinden

Medezeggenschap met een sterke verbinding draagt bij aan een stevige fundering en daar heb je als bestuurder en OR belang bij. Want bouwen doe je niet alleen, daar heb je verschillende samenwerkingspartners voor nodig. En hoe sterker de verbinding, hoe effectiever de medezeggenschap.

VEM helpt de verbinding tussen OR en achterban, tussen OR en bestuurder, maar ook de verbinding tussen de individuele OR leden te versterken aan de hand van maatwerktrajecten.

Verbeteren

Het verbeteren van kennis, vaardigheden en werkwijze is een continu proces en daarmee een hele krachtige en stabiele aandrijver voor de medezeggenschap.

VEM verzorgt in dit kader verschillende op maat gemaakte trainingen, procesbegeleiding, coaching en netwerkevents.

Vormgeven

Als de structuur en cultuur van de medezeggenschap goed is vormgegeven en naadloos aansluit op die van de organisatie heeft dit een groot effect op de andere aandrijvers. Samen met de klant inventariseert VEM wat de specifieke toegevoegde waarde is van de medezeggenschap en binnen welke structuur dit het beste vormgegeven kan worden. VEM denkt hierbij buiten de gebaande paden en altijd in mogelijkheden.